Het is voor bedrijven erg belangrijk om minimaal één keer per jaar een bedrijfsactiviteit te organiseren. Dit zorgt ervoor dat collega’s elkaar beter leren kennen onderling een betere band krijgen, waardoor de sfeer op de werkvloer ook verbeterd. Wij geven je een aantal tips bij het plannen van een bedrijfsactiviteit.

Deelnemers bepalen

Allereerst moet er bepaald worden wie er deelnemen aan de bedrijfsactiviteit. Het kan zijn dat het hele bedrijf deelneemt maar het kan ook een activiteit alleen voor de afdeling of het management zijn. Als er bepaald is wie er gaan deelnemen aan de activiteit, moeten deze mensen uitgenodigd worden.

Budget bepalen

Aan de hand van het aantal deelnemers kan er een budget worden vastgesteld, dit kan een budget zijn per persoon of een totaalbudget. Als je weet wat het budget is kun je bepalen of je een of meerdere activiteiten inplant en kun je gaan beginnen met oriënteren!

Een feest

Als er een speciale gelegenheid is kun je ervoor kiezen om een bedrijfsfeest te plannen. Je kan dan ook met je collega’s en je leidinggevenede bespreken wat hun wensen en verwachtingen zijn, zo kun je het voor iedereen leuk maken. Als je een feest gaat plannen moet je over verschillende dingen na gaan denken zoals de muziek, de locatie, het eten en eventueel een thema.

Een uitje

Bij een uitje kun je aan verschillende dingen denken, van workshops tot escape rooms en van sportactiviteiten tot aan een etentje. Expeditie Robinson in Scheveningen is ook een echte aanrader! Daarbij stel je een afwisselend programma samen waarbij deelnemers worden uitdaagt op verschillende vlakken, zoals lef, kracht, creativiteit en uithoudingsvermogen en ga je de strijd aan met je collega’s. Het is belangrijk dat je bij het plannen van een uitje rekening houdt met de leeftijd en conditie van je collega’s, zodat het voor iedereen leuk blijft.