Je hebt al gekozen voor een DJ in plaats van een band. De vraag is nu hoe je een bruiloft DJ kiest die jullie evenement zal verbeteren (en niet zijn eigen imago).

Voor de meeste verloofde koppels is entertainment de #1 factor in het bepalen van het succes van hun evenement, dus dit is geen beslissing die lichtvaardig genomen moet worden. En het kiezen van de juiste DJ voor je bruiloft gaat over veel meer dan alleen de prijs.

HOE KIES JE EEN DJ VOOR JE BRUILOFT?

Als het op DJ’s voor bruiloften aankomt, zul je altijd wel iemand kunnen vinden die bereid is om de klus voor een zacht prijsje te klaren. Maar wat voor kwaliteit krijg je dan? Dit is je bruiloft! Je hebt maar één kans om het goed te doen.

Bij Discobar-verhuur.be hebben we ons hele bedrijf gebouwd op de geweldige feedback van onze klanten (namelijk dat we rocken!). We willen dat elk bruidspaar een prachtige bruiloftservaring beleeft waar ze met liefde en opwinding op kunnen terugkijken. Dus hier zijn onze top tips voor het kiezen van een bruiloft DJ.

WAT MAAKT EEN GOEDE BRUILOFT DJ?

DJ zijn is veel meer dan op “play” drukken op een afspeellijst op je iPad. Hier zijn drie kwaliteiten die een goede bruiloft DJ onderscheiden van de massa.

1. PERSOONLIJKHEID
Als we je maar één tip konden geven, dan zou het deze zijn!

Je DJ zal verantwoordelijk zijn voor het zetten van de toon van de avond. Als je een saaie DJ hebt… betekent dat een saaie bruiloft.

De persoonlijkheid van een DJ is de belangrijkste aanwijzing die je zult krijgen. Vertrouw niet op e-mails en sms’jes, maar spreek persoonlijk met je dj af om te praten over jullie sfeer, wensen en favoriete muziek. Dit zal je helpen beslissen of ze de feestsfeer kunnen creëren waar je naar op zoek bent.

2. COMMUNICATIE
Je hebt waarschijnlijk gehoord hoe belangrijk communicatie is tijdens al die voorhuwelijkse lessen. Wel, werken als DJ is niet anders.

Muziek draaien is maar een deel van wat een DJ doet. De andere helft is praten. Van ervoor zorgen dat jullie op dezelfde lijn zitten wat betreft de “niet spelen” lijst tot ervoor zorgen dat de fotograaf het aansnijden van de taart vastlegt, bruiloft DJ’s moeten communiceren en ze moeten het goed doen.

Dit is waarom het zo belangrijk is om een bruiloft DJ te huren die ook kan MC-en. Naast je weddingplanner is je DJ de enige persoon die alles bij elkaar houdt!

3. FLEXIBILITEIT
Elke DJ die zich specialiseert in bruiloften zal er uiteindelijk een heleboel doen, dus moeten ze goed georganiseerd zijn. Maar als die plannen verkeerd uitpakken, moeten ze ook flexibel zijn.

Een georganiseerde DJ heeft een kopie van de tijdslijn van de avond, zodat hij of zij de gebeurtenissen in goede banen kan leiden. Maar als de bruid en de bruidegom een uur te laat zijn, moet hij of zij zich snel kunnen aanpassen zodat jij en je gasten van de avond kunnen genieten zonder dat ze zich opgejaagd voelen (met voldoende tijd om te dansen).

HOE KIES JE EEN BRUILOFT DJ
Als je met meerdere bruiloft dj’s afspreekt, kan het moeilijk zijn om er maar één te kiezen. Hier zijn 13 vragen die je kunt stellen om je te helpen de perfecte DJ te kiezen.

1. BEN JE FULLTIME DJ?
Het is niet altijd gemakkelijk om op een website te zien of een DJ als bijbaantje of als fulltime DJ werkt. Als alles gelijk is, wil je iemand die zich volledig inzet om van jullie dag een geweldige dag te maken.

2. BEN JE VERZEKERD?
DJ-ing klinkt niet als een erg riskante baan, maar ongelukken kunnen overal gebeuren. Zorg ervoor dat je bruiloft DJ een vergunning heeft en verzekerd is.

3. HOEVEEL DJ’S HEBBEN JULLIE?
Als een DJ-bedrijf een team van DJ’s heeft, zoek dan uit welke van hen op jouw bruiloft zal werken. Je wilt niet al je vergaderingen met de eigenaar van het bedrijf, alleen om erachter te komen dat je niet vibe met de persoon die daadwerkelijk op uw bruiloft.

4. WELKE ANDERE DIENSTEN BIEDEN JULLIE AAN?
Veel DJ bedrijven bieden nu uplighting, fotohokjes en andere extra’s aan om je receptie extra speciaal te maken. Velen bieden zelfs pakketten aan die deze extra’s een beetje betaalbaarder maken.

5. ZIJN JULLIE GESPECIALISEERD IN BRUILOFTEN?
Bedrijfsevenementen, nachtclubs en bruiloften hebben misschien allemaal DJ’s gemeen, maar de ervaringen zijn totaal verschillend. Zorg ervoor dat je een bruiloft DJ vindt, niet alleen een DJ die bereid is om bruiloften te doen.

6. HEB JE EEN VOORKEURSSTIJL?
Indien mogelijk, zoek dan een bruiloft DJ wiens muziekstijl nauw aansluit bij die van jou. Als jij van hip hop houdt en hij luistert naar Garth Brooks, zul je waarschijnlijk niet op hem kunnen rekenen voor suggesties voor liedjes.

7. WAT DRAAG JE MEESTAL?
Het is niet iets waar de meeste koppels aan denken, maar een bruiloft DJ in de verkeerde kleding kan voor een ongemakkelijke gebeurtenis zorgen. Je zou niet willen dat iemand op je ongedwongen strandbruiloft komt opdagen in een volledige smoking. Of op een balzaal verschijnen in jeans en een t-shirt.

8. HOE STEL JE ONZE AFSPEELLIJST SAMEN?
Vraag je bruiloft DJ hoe ze leren over uw sympathieën / antipathieën en bouwen van een afspeellijst voor je. Gebeurt het in één vergadering? Zullen ze een liedjeslijst per e-mail ter goedkeuring voorleggen? Hebben ze een online hub waar jullie suggesties kunnen indienen? (Dat hebben we!)

9. HOE HOUD JE DE DANSVLOER VOL?
Ze hoeven je niet te voorzien van hun handelsgeheimen, maar een goede bruiloft DJ moet een antwoord hebben op hoe ze mensen op de dansvloer houden. Op zijn minst moeten ze in staat zijn om een kamer te lezen om te zien welke nummers aanslaan en welke plat vallen.

10. HOE GA JE OM MET VERZOEKNUMMERS?
Als je wilt dat gasten verzoekjes doen, vraag dan aan de DJ wat hun methode is. (En als ze zeggen dat ze nooit verzoekjes aannemen, LOPEN!)

11. HEB JE BACK-UP APPARATUUR/DJ?
Er kan van alles misgaan. Ja, zelfs met een professionele DJ! We zijn persoonlijk op bruiloften geweest waar de stroom uitviel en we ter plekke een oplossing moesten bedenken. DJ’s worden ziek, apparatuur gaat plotseling kapot, het geluidssysteem van de locatie is niet compatibel met de audio set-up… noem maar op, het kan gebeuren.

Maar een professionele bruiloft DJ heeft een Plan B (en C) voor het geval er iets mis gaat.

12. BEN JE BEKEND MET ONZE LOCATIE?
Als een bruiloft DJ al eerder op de door jou gekozen locatie heeft gewerkt, des te beter! Elke trouwlocatie heeft zijn eigenaardigheden en lay-outs waar je even aan moet wennen. Maar als je DJ er al eerder heeft gewerkt (en het personeel al kent), is dat een zorg minder.

13. KAN IK EEN VIDEO VAN JE WERK ZIEN?
Weet je nog dat we zeiden dat DJ’s goed moeten kunnen communiceren? Nou, je wilt er een vinden die meer kan dan alleen een goed gesprek voeren. Vraag of ze videoclips hebben van andere bruiloften waarop ze hebben gewerkt, zodat je een idee krijgt van hoe ze “op het podium” zijn.

CONCLUSIE
Het inhuren van een bruiloft DJ is een beslissing die een enorme impact heeft op jullie grote dag.

Zo veel van je trouwdag – van de ceremonie tot de receptie – hangt af van de perfecte sfeer om de stemming te bepalen. De verkeerde DJ kan die sfeer gemakkelijk om zeep helpen door het verkeerde nummer te kiezen, een verkeerd uitgesproken woord of een gemiste kans.

Huur een goedkope bruiloft DJ en je zult zien dat het het slechtste geld is dat je ooit hebt bespaard. Een bruiloft is een gebeurtenis die je maar één keer in je leven meemaakt. Zorg ervoor dat je het goed doet.

Op zoek naar een geweldige bruiloft DJ? We willen je graag ontmoeten! Ons DJ-team als geen ander (en je zult het verschil meteen vanaf het begin zien). Laten we afspreken en kijken hoe we jullie bruiloft kunnen rocken!